Je hoort er de laatste tijd veel over, over familieopstellingen en systemisch werk. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n opstelling? Familieopstellingen zijn een instrument om zaken die in jouw systeem van herkomst spelen, aan het licht te brengen. De familie waarin je geboren bent heeft veel invloed op hoe jij in het leven staat. Dynamieken die in een familie zijn vaak bepalend voor je gedrag en de positie die je – vaak onbewust – kiest in bepaalde situaties. Soms brengt dat gedrag of die positie je niet daar waar je zijn wilt, maar begrijp je niet goed waarom je niet anders kan.

Een opstelling is een liefdevolle en effectieve methode om inzicht te krijgen in die patronen en dynamieken. Met dat inzicht ontstaat vaak de vrijheid om andere keuzes te kunnen maken.

Hoe werkt het, zo’n opstelling? Naar aanleiding van je vraag of thema vraagt de begeleider (Bianca in dit geval) je om representanten te kiezen voor belangrijke mensen of thema’s in je leven. De representanten krijgen gevoelens of fysieke ervaringen die horen bij die plek in het systeem. Dat gaat vanzelf en iedereen kan het. De begeleider zal vervolgens naar aanleiding van vragen aan de deelnemers in de opstelling en op basis van de bewegingen die de personen maken, verhelderen wat er speelt in het systeem. Een opstelling is altijd respectvol en kent geen oordeel.
Heb je een terugkerend thema in je leven, vraag je je af waarom je daar telkens weer tegenaan loopt? Die vraag kun je deze avond inbrengen. Dan doen we een opstelling voor jou, zodat je inzicht en helderheid krijgt in je thema. Vaak is dat een eerste stap op een nieuwe weg.

Heb je geen vraag of schroom je om die in te brengen maar ben je wel nieuwsgierig? Dan kun je als representant op een laagdrempelige manier kennis maken met het fenomeen familieopstellingen. Je kunt dan gevraagd worden in de opstelling van een ander deel te nemen. Vaak geeft deze rol je ook mooie inzichten voor jezelf, het is een heel waardevolle ervaring.

De workshop beslaat één avond van 19.00-22.00 uur. Op zo’n avond is er avond ruimte voor 2 opstellingen. Heb je een vraag om in te brengen, dan kost de avond 60 euro. Wil je liever eerst een kijkje in de keuken komen nemen als representant dan kan dat natuurlijk ook en kost het 20 euro.

Heb je interesse stuur dan een berichtje via het contactformulier‘Bianca begeleidt de opstellingen heel respectvol en rustig. Niet zweverig, niet soft, ze laat het gewoon gebeuren.’