Bianca van der Meer (1966) werd geboren in Naarden. Al vroeg besteedde ze haar vrije tijd voornamelijk aan sport. Van alles ondernam ze, zeilen, schaatsen, skiën maar vooral op de tennisbaan heeft ze vele uren doorgebracht. Na haar studie Economie aan de UvA werkte ze o.a. als Management Trainee bij Cargill, bij de Bloemenveiling Aalsmeer en richtte ze Stichting Zin op. In diezelfde tijd begon ze ook met golfen. Maar net als in de tennissport kwam ze hier mentale obstakels tegen. In haar zoektocht naar oplossingen hiervoor begon ze met het beoefenen van yoga. Dat bracht haar in contact met haar lichaam. Nog steeds beoefent Bianca met veel plezier yoga.

Op zoek naar meer concrete antwoorden op haar specifieke problematiek, stuitte ze op haar eerste grote inspiratiebron: ‘The Inner Game of Tennis’ van Timothy Gallway. Toen ze merkte dat de inhoud van het boek voor haar werkte, heeft ze zich verder verdiept in mentale processen. Ze kwam in aanraking met termen als ‘ego’, ‘ingesleten patronen’, ‘onbewust versus bewust’. Fascinerende stof wat Bianca betreft. Inmiddels hielp Bianca ook andere sporters met Inner Game trainingen en besloot ze haar coaching-vaardigheden verder te onderbouwen door de opleiding “Professionele Communicatie” bij instituut Phoenix te volgen. In deze opleiding werden haar nieuwe instrumenten aangereikt om inzicht te krijgen in mensen en hun processen. Ze heeft zich deze methoden gretig en enthousiast eigen gemaakt. Niet alleen omdat deze functioneel bleken, maar vooral ook omdat Bianca geraakt werd door wat er allemaal te (be)leven valt “tussen hemel en aarde”.

In haar coaching-praktijk en cursussen zal het begrip “ervaren” altijd centraal staan. Want hoewel Bianca zeker ook een spirituele kant heeft, uiteindelijk is ze nogal aards aangelegd en dus, zo zegt ze: “Het moet wel lekker concreet zijn allemaal hoor!”

'The best teachers are those who show you where to look, but don't tell you what to see.'

Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bent.