Bianca laat zich dagelijks inspireren door wat ze leest, ziet of hoort. Hieronder beschrijft ze de belangrijkste bronnen voor haar werk.

Mijn grootste inspiratiebron is Timothy Gallwey met zijn boek ‘The Inner Game of tennis’, wat ik al in het jaar 2000 gelezen heb. Vanaf dat jaar ben ik bezig mezelf mentaal te trainen, eerst in tennis en daarna in golf. In 2011 heb ik een workshop van Timothy Gallwey in Moskou gevolgd. Het mooiste van de Inner Game is dat het niet alleen op de tennisbaan werkt, maar ook op allerlei andere gebieden. Andere boeken van hem zijn:The Inner Game of golf, work, music, stress.

Ik heb de driejarige opleiding ‘professionele communicatie’ bij Phoenix gevolgd en dat heeft mij veel meer diepgang in mijn trainingen gegeven. Alle cursussen en workshops van Phoenix zijn trouwens de moeite waard!

Er zijn ook een aantal mooie romans die aanhaken bij de thema’s van Phoenix:

Wild – Cheryl Strayed
Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beek
Het zevende kind – Erik Valeur
Als je fanatieke, jonge, golfende kinderen hebt is de film: ‘The Short Game’ een absolute aanrader, vooral voor de ouders!

Jan Geurtz heeft ook hele mooie en inspirerende boeken geschreven, zoals ‘Het einde van de opvoeding’. Je kunt ook een interview van hem zien ‘Verslaafd aan de liefde’

Andere inspirerende boeken zijn:

Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle
Zie jezelf in mildheid – Byron Brown
De Creatiespiraal – Marinus Knoope
De kracht van het nu – Eckhart Tolle
En ook het boek van Nadal is inspirerend: ‘Tijdens een tenniswedstrijd lever ik de hevigste strijd met mezelf: ik moet de stemmen in mijn hoofd het zwijgen opleggen, ik moet elke gedachte aan iets buiten de wedstrijd verdringen en me helemaal concentreren op het punt dat ik speel.’

Ook topspelers hebben gedachten en emoties en hebben dus zeker mentale training! filmpje